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Baked in Space / Gebacken im All, 2021, loop, 1:1 min, 11 frames

Part of the Group Show Geschnitten Brot at Zwinger-Galerie, January 29 to March 25, 2023

curated by Tina Haber, Thomas Ravens, Birgit Schlieps.

 

 

Entscheidend für die Weltraumtauglichkeit von Brot ist, dass es nicht krümelt. Umherfliegende Krümel können die Apparaturen beschädigen und die Gesundheit der Astronauten gefährden.

Sebastian Marcu, Gewinner der ESA BIC Start-up challenge 2017 und Gründer des millionenschweren Projekts Bake in Space, wird am 28.08.2017 von Deutschlandfunk Nova mit folgenden Worten zitiert:

“Es gibt zwei deutsche Kernkompetenzen: Das eine ist Technologie made in Germany und das andere ist Brot. Und es wäre schade, wenn wir in dieser Kernkompetenz Brot nicht die Zukunft der bemannten Raumfahrt mitbestimmen und abwarten bis es die Amerikaner machen.”

It is crucial for the space suitability of bread that it does not crumble. Flying crumbs can damage equipment and endanger the health of astronauts.

Sebastian Marcu, winner of the 2017 ESA BIC Start-up challenge and founder of the multi-million dollar Bake in Space project, is quoted by Deutschlandfunk Nova on Aug. 28, 2017, as saying:

"There are two German core competencies: One is technology made in Germany and the other is bread. And it would be a shame if we didn't help determine the future of manned spaceflight in this core competence of bread and waited until the Americans did it."

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EDITION: Baked in Space/ Gebacken im All, 2023, vector graphic, digital print 30 x 40 cm

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Ouroboros Brotkorb 1, 2023, stamp color on paper, 21 x 30 cm

 

Ouroboros Brotkorb 2, 2023, stamp color on paper, 21 x 30 cm

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EXHIBITION VIEW: Baked in Space,

Group Show Geschnitten Brot at Zwinger-Galerie, January 29 to March 25, 2023

curated by Tina Haber, Thomas Ravens, Birgit Schlieps.

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